Four Wheel Drive Bt.

Teljes körű gépjármű javítás, karbantartás, karosszériázás, fényezés, műszaki vízsgáztatás, teljes körű alkatrészellátással. Robbanómotoros kisgépek javítása, karbantartása, alkatrészellátással. Tűzifa kereskedés.

sorelvalaszto..gif

Gépjárműje műszaki vizsgára való felkészítését illetve annak műszaki vizsga ügyintézését vállaljuk.

sorelvalaszto..gif

Műszaki vizsga általában akkor válik szükségessé, amikor a műszaki vizsga lejár a gépjárművén.

sorelvalaszto..gif


Nézzünk néhány elengedhetetlen dolgot, amit feltétlenül ellenőriztetnünk (ellenőriznünk) kell, mielőtt műszaki vizsgára kerül a sor.


hopihe.gifFék: Fontos hogy első és hátsó fékberendezés közel egyformán fogjon. A fékeket fékpadon tudjuk ellenőriztetni. Az is fontos, hogy a hátsó fékek is megfelelően működnek. Először lemérik a lábféket és utána a kéziféket. A kéziféknek kettő fontos szerepe van a gépkocsiban, nemcsak az a dolga, hogy a gépkocsit leállitva behuzzuk, hogy ne guruljon tovább, hanem ha meghibásodik a lábfékünk, akkor a kézifék segítségével tudjunk megállni.
A műszaki vizsga során a fékvizsgálatakor azt is nézik, hogy mekkora pedálerőnél érjük el az adott fékhatást. Ezzel fény derül arra, ha a gépkocsi fékrásegítője, fékpofáink, féktárcsáink, fékbetétjein, fékdobjaink hibásak vagy rossz állapotban vannak. A műszaki vizsga alatt a fékrendszernek úgy kell helytállnia, hogya pedált bárki könnyedén  tudja taposni.

hopihe.gifFutómű: Csápos emelő segítségével megemelik a gépkocsit és átvizsgálják. A vizsgálat során minden gömbfejet, gumiszilentet, porvédő gumit ellenőrizni kell. A legfontosabb, hogy a gömbfejek ne lógjanak, és a futómű gumialkatrészei ne legyenek kikopva illetve kiszakadva.

 hopihe.gifLengéscsillapító: A lengéscsillapítók vizsgálatát próba padon ellenőrizztesük. A gépkocsi első kerekeivel felállnak egy lengéscsillapító vizsgáló padra. A pad leméri a tengelyterhelést, majd megrázza a futóművet függőleges irányba. A mért értéket %-ban mutatja, és  ki is írja, hogy megfelelt-e a mérés vagy sem. A hátsó kerekeket is ugyan ezzel a módszerrel vizsgáltassuk meg.

hopihe.gifKipufogórendszer: A kipufogórendszer lehet rozsdás, de csak egy lyuk lehet rajta, az is csak a végén, ahol a kipufogógáz távozik. Ha máshol lyukas a kipufogó, akkor a gépkocsi megbukik műszaki vizsgán.

hopihe.gifKorrózió: Műszaki vizsgán ellenörzik például a gépkocsi küszöbét, sárvédöjét hogy nincs-e elrohadva, nem-e lehet kisebb erőhatásra belyukasztani, mert ha igen akkor ezt meg is teszik. Tehát ügyeljünk arra, hogy minden olyan felületet tüntessünk el, ami okot adhat a kételyre.

hopihe.gifSérülések, horpadások: A gépkocsinak esztétikailag is megfelelőnek kell lennie műszaki vizsga alatt. Egy elem sem lehet sérült a gépkocsin. Nem a pici horzsolásokról vagy kisebb horpadásokról van szó, hanem karambolból származó sérülésekről. Nagy mértékű horpadás sem lehet a gépkocsin. A műszaki vizsga követelménye szerint minden karosszériaelemnek a gépkocsin kell lennie, például a lökhárító, tükrök, lámpák stb...

hopihe.gifGumiabroncsok és felni: A dísztárcsákat szereljük le a műszaki vizsga napjára. Amennyiben alufelni van a gépkocsin és az nem gyári, kérhetik a műbizonylatot.  A gumik ne legyenek kopottak. A gumi szélessége, magassága minden keréken azonos méretűnek kell lennie.

hopihe.gifVilágítás, fény: A műszaki vizsga folyamán minden lámpának működnie kell, ami a gépkocsira van szerelve, akkor is ha soha nem használta. Tehát vagy vegyük le, vagy működjön. Az indexek sárga fénnyel villogjanak.

hopihe.gifSzélvédő állapota: Az első szélvédőn nem lehet repedés még egy egészen kicsi sem. Kőfelpattanás csak abban az esetben engedélyezett a műszaki vizsga során, ha az szakszerüen van javítva.

hopihe.gifÜlések: Az ülések nem mozoghatnak, azoknak működőképesnek és állíthatónak kell lenniük.

hopihe.gifBiztonsági övek:. Minden biztonsági övenek működnie és kapcsolhatónak kell lennie.

hopihe.gifEgyéb: Ablakmosó ablaktörlő működjön. Kürt szóljon és ne rekedten

hopihe.gifKötelező kiegészítők: Egészségügyi csomag, mellény, izzókészlet, elakadásjelző háromszög.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 37
Heti: 138
Havi: 530
Össz.: 132 399

Látogatottság növelés
Oldal: Műszaki vizsgáztatás.
Four Wheel Drive Bt. - © 2008 - 2018 - fwd-sarkad.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: éger keményfa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »